1. Odprto prvenstvo Koroške 2017

Datum objave: 11. 9. 2017.

U subotu 9. rujna, oko tri sata ujutro, naši momci 2007. i 2008. godišta su krenuli na put prema Sloveniji na prvo Otvoreno prvenstvo Koroške u organizaciji Društvo rokometna šole Alena Mihalja iz Slovenj Gradeca. Momci stižu pred dvoranu oko 8:30h i odlaze u laganu šetnju gradom i istezanje prije početka prve utakmice u 10:00h protiv domaće rukometne škole.

Prvu utakmicu dečki lošije otvaraju, a domaćini rutinski održavaju prednost do kraja te je konačan rezultat 12:11 za protivničku ekipu golom iz penala nakon isteka vremena.

Drugu utakmicu smo igrali protiv MRD Dobove. Dečki furiozno ulaze u utakmicu i osiguravaju pobjedu već u samome početku. Konačan rezultat bio je 13:6.

Zadnju utakmicu u skupini smo igrali protiv odlične ekipe RK Gorenja iz Velenja. Dečki su pružali odličan otpor, ali naši momci uspijevaju napraviti razliku te je konačan rezultat 14:10 za naše momke.

S dvije pobjede i jednim porazom završavamo na drugom mjestu u skupini i to je značilo da u polufinalu idemo na zagrebačku rukometnu školu Vučiće. Odlična je ovo bila utakmica koju naši momci dobrom obranom uspijevaju okrenuti na našu stranu. Rezultat je bio 14:11.

U finalu nas je čekala Društvo rokometna šola Sebastjana Soviča. Naši momci su odigrali najbolju partiju na cijelom turniru i nevjerojatno dobrom obranom ostavili Slovensku ekipu na -5. Konačan rezultat je bio 10:5 u korist Valpovke.

Ovaj turnir je bio odlična provjera pred turnire u Daruvaru i Valpovu koji nam uskoro slijede. Trener je istaknuo kako je iznimno zadovoljan prikazanom igrom te je izrazito optimističan pred nadolazeće turnire. Dobre partije Luke Kolara, Ivana Ružića i Luke Vukovića nisu prošle nezapaženo te su oni izabrani u najbolju postavu turnira. Treba istaknuti da je ovaj turnir bio izrazito dobro organiziran i gostoljubiv. Čestitke domaćinu na organizaciji, bilo je super. Također velike zahvale idu i našim roditeljima koji su nam omogućili ovo putovanje. Hvala vam puno i sada se idemo pripremati za sljedeći vikend i odlazak u Daruvar!