Mlađi kadeti osvojili Međunarodni turnir u Koprivnici

Datum objave: 20. 9. 2018.

Na poziv rukometnih prijatelja iz Koprivnice, selekcija mlađih kadeta RK Valpovke (2004. i ml.) u subotu, 15. rujna 2018. godine sudjelovala je na Međunarodnom memorijalnom rukometnom turniru koji se po 9. puta održava u spomen na tragično preminulu braću rukometaše Đelekovčan. Ekipa je potvrdila dobru formu pred početak prvenstva u 1. Hrvatskoj mlađe kadetskoj rukometnoj ligi i predstojeće izazove. Na putu do finala savladali su, odličnim igrama, Jeruzalem Ormož (SLO) i čvrstu ekipu Borac iz Banja Luke (BiH).

U finalu ekipa je zabilježila uvjerljivu pobjedu protiv vrlo dobre i uigrane momčadi RK Nexe iz Našice rezultatom 24:16. Svi dečki su odigrali na vrlo kvalitetnom nivou, a do naslova ekipu su vodili vratar Frano Kuna sjajnim obranama, koji po tko zna koji puta dokazuje da je jedan od najboljih vratara u Hrvatskoj u svom uzrastu, Luka Vukelić majstorijama u najtežoj utakmici s Borcem iz Banja Luke u borbi za finale, obrambeni tandem i bedem Tivanovac/Krstić, strijelac Ante Kuna te neumorni Karlo Vuksanić. Sve je obradovao povratak Karla Kolara i značajni napredak i doprinos u igri drugog vratara Matije Vidakovića, Ivana Bakše, Jana Ibrahimpašića i Mihaela Harambašića. Matija Bajer proglašen je za najboljeg igrača turnira. Zbog bolesti, obveza ili ozljeda nisu astupili Luka Grđan, Roko Markota, Nikola Bosiljkov, Filip Kolar i David Sorgho. S njima će ekipa biti još jača. Čestitka momcima!

Hvala domaćinima na pozivu, ugodnom i toplom prijemu i lijepo organiziranom turniru. Rado ćemo se vratiti u u predivnu Koprivnicu.