Naslov u Vinkovcima

Datum objave: 20. 9. 2018.

Najstariji grad u Europi ugostio Valpovčane

Na prvom međunarodnom rukometnom turniru Aurelia Cibalae 2018. u najstarijem naselju u Europi, Vinkovcima, za mlađe dobne skupine u organizaciji RK Spačva-Vinkovci nastupili su rukometni klubovi iz Hrvatske: Đakovo, Brod Slavonski Brod, Valpovka Valpovo, Osijek, Daruvar, Borovo, Županja, Spačva-Vinkovci, Ivan Stari Mikanovci, Cestorad Ivankovo, Bjelovar, NEXE Našice, Ribola Kaštela i Rudar Rude, te iz Srbije Lavovi Bačka Palanka i Kamp Rastimo Novi Sad, a iz Bosne i Hercegovine HMRK Zrinjski Mostar i Jedinstvo 2015. iz Brčkog.

Mladi rukometaši Valpovke sudjelovali su u dvije kategorije: Dječaci A (2006./2007.) i mlađi kadeti (2004./2005.). Dječaci A ostvarili su vrlo dobar nastup i osvojili 5. mjesto uz odigranih 7 utakmica koje su treneru Matiji Fumiću poslužile kao dobre pripreme pred početak duge i naporne sezone.

Mlađi kadeti su uvjerljivim igrama izborili nastup u finalu u kojem su savladali odlične vršnjake iz RK Bjelovara u neizvjesnoj utakmici rezultatom 17 : 16.

Matija Bajer iz RK Valpovka proglašen je za najboljeg igrača turnira, a pored njega nastupili su Frano Kuna, Roko Markota, Luka Vukelić, Ante Kuna, Karlo Vuksanić, Franko Krstić, Nikola Bosiljkov, David Sorgho, Ivan Bakša, Jan Ibrahimpašić, Karlo Kolar, Filip Kolar, Karlo Tivanovac i Mihael Harambašić. Trener Alenko Bajer pohvalio je sve momke za sjajan nastup i dobar uvod u predstojeće izazove.