“Povijest se ponavlja” srebro iz Umaga

Datum objave: 20. 9. 2018.

Sredina kolovoza 2017. godine selekcija Dječaka A (2004./2005.) krenula je s pripremama za napornu sezonu. Očekivali su je brojni nastupi na turnirima, Državnoj ligi, školskim natjecanjima, prijateljskim susretima …

Početkom godine postali su momci U14 i vodeća momčad na prvenstvenoj ljestvici 1. Hrvatske rukometne lige – regija istok u kojoj se igra sve kvalitetniji i ozbiljniji rukomet.

Sezonu završava s maksimalnim učinkom od 26 utakmica isto toliko pobjeda i 52 boda. Ostvaren je plasman na Završnicu 20 najboljih ekipa Hrvatske u  Umagu od 24. do 27. svibnja 2018. godine.

U skupini smo savladali sjajnu ekipu iz Ruda, snažne i krupne dečke iz Trogira, neugodni i kvalitetni Varaždin i Poreč. Prvim mjestom osiguran je plasman među 8.

U četvrtfinalu u neizvjesnoj utakmici savladana je uporna i kvalitetna ekipa RK Gospić rezultatom 18 :16

S odličnom ekipom iz Bjelovara, u velikom preokretu, ostvaren je ulazak u finale… na početku drugog poluvremena bio je zaostatak od 5 razlike i kao da su tada dečki rekli „nećemo opet za broncu!“.  Odvažnom igrom napravljen je veliki preokret za koji je trebalo imati puno toga, osim puke sreće. Konačan rezultat 21:18.

U finalu protiv moćne i trenutno bolje Maksimir Pastele nije se uspio nakupiti pozitivni adrenalin za nešto više.

Ekipu RK Valpovka predstavljali su:

Frano Kuna, Luka Grđan, Filip Kolar, Karlo Vuksanić, Ante Kuna, Matija Bajer, Roko Markota, Karlo Tivanovac, Jan Ibrahimpašić, Karlo Kolar, David Sorgho, Nikola Bosiljkov, Matija Vidaković, Ivan Bakša, Mihael Harambašić i Luka Vukelić.

Trener: Alenko Bajer

Pomoćni trener: Božidar Krišković

Službeni predstavnik: Goran Fumić

Čestitka Luki Vukeliću – “Vukiju” na zasluženom pojedinačnom priznanju za najbolje desno krilo Prvenstva Hrvatske.  Ni preboljena mononukleoza ga nije spriječila da ponovno bude najbolje desno krilo Završnice.

Zahvala svima koji su podržavali ekipu, hvala svima na čestitkama i porukama potpore.

Hvala roditeljima na tome što su omogućili da se zajednički financijski izvede ovaj pothvat, hvala svima na iskrenom dočeku, hvala na vatrometu, šampanjcu i svemu ostalom, bilo je predivno.

Ovo je najveći rezultatski uspjeh u povijesti rukometa od Hrvatske samostalnosti, a također se može govoriti i o jednom od najvećih momčadskih uspjeha valpovačkog sporta s obzirom da oko 350 rukometnih ekipa sanja o plasmanu na Završnicu PH.

Zašto se povijet ponavlja?

Prije točno 34 godine, već pomalo daleke 1984., na Završnici tadašnjeg pionirskog Prvenstva Hrvatske koje se također održavalo u Umagu, ekipa RK Valpovka osvojila je srebrnu medalju (u finalu poražena od Partizana iz Bjelovara). Dočekana je eto i prilika za uzvrat.

 

KONAČAN POREDAK:

POREDAK

KLUB

MJESTO

1.

RK MAKSIMIR PASTELA

Zagreb

2.

RK VALPOVKA

Valpovo

3.

RK BJELOVAR

Bjelovar

4.

RK RUGVICA

Rugvica

5.

RK TRSAT

Rijeka

6.

MRK ČAKOVEC

Čakovec

7.

RK SISAK

Sisak

8.

RK GOSPIĆ

Gospić

9.

RK RUDAR

Rude

10.

RK NEXE

Našice

11.

RK VARAŽDIN

Varaždin

12.

RK RIBOLA KAŠTELA

Kaštela

13.

RK KOPRIVNICA HANGAR 18

Koprivnica

14.

RK SOLIN

Solin

15.

RK SPLIT

Split

16.

RK FENIKS

Osijek

17.

RK NOVA GRADIŠKA

Nova Gradiška

18.

RK UMAG

Umag

19.

MRK TROGIR

Trogir

20.

RK POREČ

Poreč